Payback

PAYBACK The Series ‧ Drama ‧ 2026
Payu Author

Bu bölümü gerçekten tek seferde izleyemedim. Sürekli durdurup biraz nefes almam gerekti çünkü baştan sona aşırı stresliydi. Bir noktadan sonra dizi izlemiyormuşum da sinirlerim test ediliyormuş gibi hissettim. Finalden önce karakterlerin dibe vurmasına alışığız, tamam, ama burada olaylar o kadar üst üste geldi ki artık son bölümde gelecek intikam bütün bunları telafi edebilecek mi gerçekten emin değilim. Özellikle çocuklara yapılanlar, o iğrenç yaşlı adam, Sky’ın yaşadıkları, dövülen çocuk, havuz sahnesi ve Sun’ın bıçaklanması… Hepsi bir bölüm için fazla ağırdı. Gerçekten bazı sahneleri izlerken çok rahatsız oldum. Dizinin karanlık olduğunu biliyoruz ama bu bölümde resmen bizi duygusal olarak yerden yere vurdular. Bir de herkesin aldığı saçma kararlar beni ayrı sinirlendirdi. Jay nasıl insanlarla uğraştığını biliyor ama Sun’ın yanında sadece bir koruma bırakıyor. Sun tehdit edildiğini biliyor ama geceleri yalnız dolaşıyor, Sky’ı ve menajeri doğru düzgün uyarmıyor. Koruma desen Sun’ı gözden kaçırıyor. Yani kötüler kazansın diye herkes bir anda düşünme yetisini kaybetmiş gibiydi. Sunny’un banyoda ağladığı sahnede de ne hissetmem gerektiğini anlamadım. Ona üzülmemiz mi bekleniyordu? Bunca zamandır her şeyin içindeydi, yapılanları biliyordu, sustu ve şimdi ağlıyor diye vicdanlı mı oldu? Kusura bakmasın ama ben o sahnede ona üzülmek yerine daha da sinirlendim. Birkaç damla gözyaşı yaptığı şeyleri silmiyor. Bölüm sıkıcı mıydı? Asla. Baştan sona aşırı yoğundu ve tek bir boş an bile yoktu. Oyunculuklar da gerçekten iyiydi. Ama bir diziyi sadece cesur sahneler ya da NC sahneleri mükemmel yapmıyor. Senaryonun, karakterlerin verdiği kararların ve olayların ilerleyişinin de sağlam olması gerekiyor. Şimdi asıl merak ettiğim şey, bütün bunları tek bölümde nasıl toparlayacakları. Sun ve Sky kurtulacak, kötüler cezalarını bulacak, Jay’in planı ortaya çıkacak, duygusal meseleler çözülecek… Bunların hepsi bir saatte nasıl olacak bilmiyorum. Finalde tatmin edici bir intikam göremezsek bu kadar acıyı boşuna izlemişiz gibi hissedeceğim. Diziyi hâlâ seviyorum ama bu bölüm beni gerçekten çok yordu. Umarım fragmanda pek bir şey göstermemelerinin sebebi büyük bir şey saklamalarıdır. Çünkü son bölüm bütün bunların karşılığını vermezse çok sinirlenirim.

Payback (2026) poster

Details

Statistics

• Score: 8.9 (scored by 3,766 users)
  • Ranked: #86
  • Popularity: #1445
  • Watchers: 18,582

Top Contributors

113 edits
83 edits
33 edits
25 edits