Details

  • Last Online: 6 days ago
  • Gender: Male
  • Location:
  • Contribution Points: 0 LV0
  • Roles:
  • Join Date: July 8, 2021
Happenstance philippines drama review
Completed
Happenstance
0 people found this review helpful
by jiritwist
Nov 4, 2023
9 of 9 episodes seen
Completed
Overall 7.0
Story 8.0
Acting/Cast 5.0
Music 7.0
Rewatch Value 7.0
I always watched the individual parts as soon as karcikarel translated them and I congratulate him on the first translated series. Thanks also for the links, because the episodes are not "free" on YT, like most other series.
I was intrigued by the mystical connection between two different time periods, the fact that both protagonists were locked up at home (Wade covid, José martial law) and the sympathetic appearance of both young actors. How it will turn out, the viewer can already speculate during the episodes in several variants, nice.
The acting performances were a little weak compared to other evaluation criteria, perhaps also because everything flowed somehow at the same, slowed-down pace and many scenes with other characters were so contrived, contrived, I would only blame the cutest character of the series - Wade - for the dullness. The potential of the story and characters could easily have been developed more, I was still hoping that the housekeeper Sepa was the Daling girl from the time of gen. Marcos, everything matched in age and appearance. For me, even if it doesn't reach the heavens, the series was refreshing in the mess of others.




Jednotlivé díly jsem sledoval vždy hned, jakmile je karcikarel přeložil a gratuluji mu k prvnímu přeloženému seriálu. Díky rovněž za linky, neboť díly nejsou "volně" na YT, jako většina ostatních seriálů.
Zaujalo mě mystično spojené propojením dvou různých časových období, dále to, že oba protagonisté byli zavření doma (Wade covid, José stanné právo) a sympatický zjev obou mladých herců. Jak to dopadne může spekulovat divák již v průběhu dílů v několika variantách, pěkné.
Herecké výkony oproti jiným kritériím hodnocení malinko pokulhávaly, možná i tím, že vše plynulo jaksi stále stejným, zpomaleným tempem a mnohé scény i s jinými postavami byly takové odříkané, strojené, nevinil bych z topornosti jen pro mě nejroztomilejší postavu seriálu - Wade-a. Potenciál příběhu i postav mohl být klidně více rozvinut, stále jsem doufal, že hospodyně Sepa je ta dívka Daling z doby gen. Marcose, vše odpovídalo věkově i podobou. Pro mě, i když nesahá do nebes, byl seriál osvěžením v té změti ostatních.
Was this review helpful to you?