Details

  • Last Online: 2 days ago
  • Gender: Male
  • Location:
  • Contribution Points: 0 LV0
  • Roles:
  • Join Date: July 8, 2021
Ototo no Otto japanese drama review
Completed
Ototo no Otto
0 people found this review helpful
by jiritwist
Nov 17, 2023
3 of 3 episodes seen
Completed
Overall 8.0
Story 8.0
Acting/Cast 9.0
Music 7.0
Rewatch Value 8.0
Overall I enjoyed the three part Japanese miniseries and it was made primarily for the Japanese people, that's why it is what it is and I appreciate the message. That's why I go beyond everything that should be different from the perspective of a viewer from Central Europe (and that it's wrong or "too much") and highlight, on the contrary, the humanity, the effort to influence the conservative Japanese society in many ways.
The actor I liked the most was Ryoji, a 30-year-old symposia, an experienced Japanese actor, he played the role of the father flawlessly. Mike, actually now a Japanese man, originally from Estonia, tried, but it was funny to me that they kept dressing him in that orange vest (here, construction workers or canal diggers wear it) to visually "enlarge" him (?) . The little girl was fine, she must have won some kind of audition and played it the way the creators wanted. Sound and processing at a solid level. Satisfaction. Thanks to lardnak for the excellent cz subtitles.


Třídílná japonská minisérie se mi celkově líbila a byla vyrobena především pro Japonce, proto je taková jaká je a já toto poselství oceňuji. Proto překračuji všechno, co by mělo být z pohledu diváka ze střední Evropy jinak (a že je to špatně nebo "až moc") a vyzdvihuji naopak tu lidskost, snahu ovlivnit japonskou v mnoha ohledech konzervativní společnost.
Nejvíce se mi líbil po herecké stránce třicetiosmiletý sympoš Ryoji, zkušený japonský herec, postavu otce zahrál bezvadně. Mike, vlastně teď už Japonec, původně z Estonska, se snažil, jen pro mě bylo úsměvné, že ho pořád oblékali do té oranžové vesty (u nás ji nosí stavební dělníci či kopáči kanálů), aby ho opticky ještě "zvětšili" (?). Holčička byla fajn, jistě vyhrála nějaký konkurz a zahrála to tak, jak tvůrci chtěli. Zvuk i zpracování na solidní úrovni. Spokojenost. Díky lardnakovi za výborné cz titulky.
Was this review helpful to you?