Details

  • Last Online: Jul 14, 2021
  • Gender: Female
  • Location:
  • Contribution Points: 0 LV0
  • Birthday: January 01
  • Roles:
  • Join Date: January 3, 2019
Age of Youth korean drama review
Completed
Age of Youth
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 17, 2019
12 of 12 episodes seen
Completed
Overall 9.5
Story 9.5
Acting/Cast 10.0
Music 6.0
Rewatch Value 10.0
Tekrar tekrar izlesem hiç sıkılmam. Kore dizilerini öyle kolay kolay sevemiyorum normalde, ama buna gerçekten bayıldım. En sevdiğim diziler arasına girdi. Zaten kız gruplarından oluşan dizi ve filmlere bayılırım.
Karakterler çok sevimli, özellikle de Song. Her birinin birbirinden farklı kişiliği olması ve hepsinin çok gerçekçi işlenmiş olmasına bayıldım. Oyunculuklar abartı ve samimiyetsiz değil, çok güzeldi. Hepsinin giyim tarzları, yaşam tarzları, fikirleri birbirinden farklı ama hepsi birbiriyle çok yakın arkadaş. Kavga edip küsseler de en nihayetinde barışıyorlar, her daim birbirlerine destek çıkıyorlar. Arkadaşlıkları çok tatlıydı.
Evleri çok şirin. Bir Kore dizisinden beklediğim atmosfer yakalanmış. Eşyalar, kıyafetler, çekimler... Hepsi birbirinden şirindi. Tarzıma çok uygundu. Biraz fazla efekt konmuştu ama olsun.
Her bölümde başka bir duygunun/konunun işlenmesi çok güzeldi. Hikayenin devamlılığı var ama her bölümde başka bir his işleniyor. Kıskançlık, bencillik, sevgi...vb. İnsan gerçekten bir şeyler öğreniyor diyebilirim.
İlk bölüm benim için çok özeldi. Yeni gelen kızın hissettiklerini tamamiyle anladım çünkü aynılarını senelerce hissettim. Sonra o hatasından ders çıkarırken ben de hatamdan ders çıkardım.
Dizide kadına şiddet, cinsiyetçilik, slutshaming, tecavüz, lgbt gibi konulara değinilmiş. Hepsi de doğru işlenmiş. Çoğu Kore dizisinde erkekler kızlara eşya gibi davranıyor, bu beni en çok iğrendiren şey. Bu dizide kesinlikle öyle bir şey yok. LGBT'nin üstünden çok hafif de olsa geçilmiş olması beni memnun etti.
Was this review helpful to you?