Details

  • Last Online: Jul 14, 2021
  • Gender: Female
  • Location:
  • Contribution Points: 0 LV0
  • Birthday: January 01
  • Roles:
  • Join Date: January 3, 2019
Completed
The Classic
0 people found this review helpful
by Kakule
Sep 30, 2019
Completed 0
Overall 5.5
Story 6.5
Acting/Cast 5.0
Music 7.0
Rewatch Value 1.0
Aşırı yavaş işleyen bir film. Birinin ağlama sahnesi 2 dakika sürüyor. Car car ağlama dinleyecek halim yok kimse kusura bakmasın. Bir de boş boş ağlanıyor sürekli filmde.
Esas kızın oyunculuğu çok kötü zaten. Beğenmedim.
Hikaye fena değil. Daha iyi işlenebilirdi.
Genel olarak çok sıkıcı bir filmdi. Hiç izlemesem de olurdu.
Son kısımlara doğru artık bitse de gitsek diye baktım. Kimin kiminle evlendiği, kimin kimin çocuğu olduğunu anlamakta güçlük çektim.
Was this review helpful to you?
Completed
Girls' Generation 1979
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 25, 2019
8 of 8 episodes seen
Completed 0
Overall 9.0
Story 8.5
Acting/Cast 10
Music 10
Rewatch Value 6.0
Dönem dizilerini, lise dizilerini ve kız arkadaş dizilerini hep sevmişimdir. Bu dizi, üçü açısından da beklentilerimi karşıladı.
Kıyafetler ve mekanlar şirindi, karakterler iyiydi. Jung Hee ve Hye Joo çok gerçekçi ve iyi karakterlerdi, ikisini de sevdim. Gelişen arkadaşlıkları beni çok duygulandırdı. Son Jin ve Dong Moon'u ise pek sevemedim, yine de kızların onlarla yaşadıkları güzeldi.
80ler Güney Kore'sinin okul ve aile hayatı iyi işlenmişti. Mahalle baskısı kültürü, cinsiyet ayrımcılığı, taciz, zorbalık, öğretmenlerin öğrencilere uyguladığı baskılar...
Jung Hee'nin değişimi çok iyiydi. Beni tatmin etti. Kendimi ona yakın hissettim.
Kesinlikle izlediğim için çok memnun kaldığım, çok çok sevdiğim bir dizi. En sevdiğim Kore dizilerinden.

Read More

Was this review helpful to you?
Completed
Sunny
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 17, 2019
Completed 0
Overall 10
Story 9.0
Acting/Cast 10
Music 10
Rewatch Value 10
Bayılıyorum bu filme, 4'ten fazla kere izlemişimdir herhalde.
Öncelikle ben dönem filmleri/dizilerine bayılırım. Lise yapımlarına da bayılırım, kız arkadaş gruplarına da. BU FİLMDE HEPSİ BİR ARADAYDI VE HEPSİ DE ÇOK GÜZEL İŞLENMİŞTİ.
İnanamıyorum. Bu kızların maceralarını sonsuza dek izlesem bıkmam. KEŞKE dizi olsaydı. KEŞKE.
Bu arkadaş grubu 7 kızdan oluşuyor, hiçbiri de Kore dizilerinin genelinde gördüğümüz o aşırı güzel kızlardan değil. Hepsi gerçek dünyadan, gerçek kızlar. Klişe yeni kız, klişe şişman tiplemelerinden uzak, hepsi olması gerektiği gibi. Hepsi çok tatlı, ilgi çekici ve komik. Arkadaşlıkları çok samimi, çok güzel. Başlarına gelenler, yaşadıkları, düşündükleri... O kadar özel ki. O kadar gerçek ki.

Read More

Was this review helpful to you?
Completed
Age of Youth Season 2
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 17, 2019
14 of 14 episodes seen
Completed 0
Overall 9.5
Story 9.0
Acting/Cast 10
Music 7.0
Rewatch Value 10
This review may contain spoilers
Bu diziye en sevdiğim dizi diyebilirim ya. O kadar tatlı ki, ve bütün beklentilerimi karşıladı yani. Her karakter birbirinden şirin.
Bu dizinin 1.sinde Eun-Je'yi oynayan kız o karakterin kişiliğine çok daha uygundu fakat 2.sinde oynayan kız bambaşka bir karakter. 1.sindeki kadar derinliği yoktu ve gerektiği kadar önemli dersler çıkardığını düşünmüyorum. Yine de gerçekçi bir karakterdi. Gıcıktı ama olsun, gerçekte de öyle kızlar var. Ben sevdim her halükarda ikisini de.
Song'un kısa saçları çok daha sevimliydi. Ayrıca bu sezonda başına o kadar kötü şeyler geldi ki çok derin, durgun bir tarafını izledik. Eğlenceli ve havalı Song'u daha fazla izleyebilmek isterdim ya. Ayrıca o çocukla hiç hiç hiç hiç HİÇ yakışmıyorlar çok gıcık oldum! Daha, çok daha farklı biri lazımdı Song'a. O çocuk çok alık ya. Karakterinin bi derinliği yok.
Jung Ye-Eun'un da başına o kadar kötü şeyler geldi ki. Eski özgüvenli ve neşeli kişiliğini geri kazanmasını çok isterdim. Yine onun hikayesi de gerçekçi ve güzeldi.
Jo Eun, diziye gelen yeni kız, çok tatlı. Kişiliğine bayıldım. Keşke hisleri ve backstorysi hakkında daha fazla şey görebilseydik. Seo Jan-Hoon'la o kadar yakışıyorlar ki. Kızın uzun çocuğun minicik olması çok şeker. İkisi birbirlerine aşırı uyumluuuu. Bayıldım, keşke hikayelerini daha fazla görebilseydik.
Dizi burada bitiyor sanırım. Ama bence çok daha fazla bölüm çekilebilirdi. Umarım çekilir. Bu kızları ölene dek izleyebilirim.

Read More

Was this review helpful to you?
Completed
Age of Youth
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 17, 2019
12 of 12 episodes seen
Completed 0
Overall 9.5
Story 9.5
Acting/Cast 10
Music 6.0
Rewatch Value 10
Tekrar tekrar izlesem hiç sıkılmam. Kore dizilerini öyle kolay kolay sevemiyorum normalde, ama buna gerçekten bayıldım. En sevdiğim diziler arasına girdi. Zaten kız gruplarından oluşan dizi ve filmlere bayılırım.
Karakterler çok sevimli, özellikle de Song. Her birinin birbirinden farklı kişiliği olması ve hepsinin çok gerçekçi işlenmiş olmasına bayıldım. Oyunculuklar abartı ve samimiyetsiz değil, çok güzeldi. Hepsinin giyim tarzları, yaşam tarzları, fikirleri birbirinden farklı ama hepsi birbiriyle çok yakın arkadaş. Kavga edip küsseler de en nihayetinde barışıyorlar, her daim birbirlerine destek çıkıyorlar. Arkadaşlıkları çok tatlıydı.
Evleri çok şirin. Bir Kore dizisinden beklediğim atmosfer yakalanmış. Eşyalar, kıyafetler, çekimler... Hepsi birbirinden şirindi. Tarzıma çok uygundu. Biraz fazla efekt konmuştu ama olsun.
Her bölümde başka bir duygunun/konunun işlenmesi çok güzeldi. Hikayenin devamlılığı var ama her bölümde başka bir his işleniyor. Kıskançlık, bencillik, sevgi...vb. İnsan gerçekten bir şeyler öğreniyor diyebilirim.
İlk bölüm benim için çok özeldi. Yeni gelen kızın hissettiklerini tamamiyle anladım çünkü aynılarını senelerce hissettim. Sonra o hatasından ders çıkarırken ben de hatamdan ders çıkardım.
Dizide kadına şiddet, cinsiyetçilik, slutshaming, tecavüz, lgbt gibi konulara değinilmiş. Hepsi de doğru işlenmiş. Çoğu Kore dizisinde erkekler kızlara eşya gibi davranıyor, bu beni en çok iğrendiren şey. Bu dizide kesinlikle öyle bir şey yok. LGBT'nin üstünden çok hafif de olsa geçilmiş olması beni memnun etti.

Read More

Was this review helpful to you?
Dropped 9/20
Love Rain
2 people found this review helpful
by Kakule
Jul 19, 2019
9 of 20 episodes seen
Dropped 1
Overall 2.0
Story 6.5
Acting/Cast 5.0
Music 5.5
Rewatch Value 1.0
This review may contain spoilers
İlk 4 bölüm, yani In Ha ve Yoon Hee'nin aşkının anlatıldığı, 70lerde geçen bölümler çok güzeldi. Beni gerçekten içine çekti ve ilham verdi. Çok beğendim. Karakterlerin birbirleriyle olan ilişkileri, mekanlar, kıyafetler, oyunculuklar... Güzeldi. İlk 4 bölümün izlenmesini kesinlikle tavsiye ediyorum.
Fakat sonrasını hiç beğenmedim. 5. bölümde 2012ye sarılıyor, In Ha ve Yoon Hee'nin çocuklarının birbiriyle olan aşkı anlatılmaya başlanıyor. Aşırı sıkıcıydı. Joon'un tarzının iğrençliğine diyecek laf bulamıyorum. Ha Na da LC Waikiki çocuk reyonundan giyinmiş gibiydi. Bir tane de palyaçoluk etsin diye kırıtan bi çocuk eklemişler. Sanırım o da dizinin "palyaço gey"i. Türkler de dizilerine Korelilerden kopya çekip palyaço geyler ekliyordu bi ara, hala var mı o olay bilmiyorum ama çok küçük düşürücü. LGBT böyle gösterilmemeli medyada. Nefret ettim.
Joon ve Ha Na'nın ilişkisi çok daha güzel işlenebilirdi, ama beğenemedim, üzgünüm. Gelen diğer yeni 3 erkek karakteri de sevmedim. Hepsinin saçı dikti ve iğrenç, papyonlu kıyafetleri vardı. Kusucaktım resmen. Hepsi birbirinden çirkin tarzlara sahipti. Hikaye aşırı sıkıcı ve yavaştı, diyaloglar çok sıkıcı ve birbirini tekrarlayan, yorucu, akılda kalmayan türdendi. Her şey berbatlaştı, ben de 9 bölüm dayanabildim. Siz 5 ve sonrasını izlemeyin.

Read More

Was this review helpful to you?
Dropped 10/20
Kill Me, Heal Me
0 people found this review helpful
by Kakule
Mar 22, 2019
10 of 20 episodes seen
Dropped 0
Overall 6.5
Story 7.0
Acting/Cast 10
Music 5.0
Rewatch Value 5.0
Başroldeki adam o kadar tatlı ki sabahtan akşama kadar izlerim. Ama esas kızın oyunculuğu çok sinir bozucu, makyajı çok kötü, giyimi çok alakasız. Şirketle ilgili sahneler aşırı uzun, gereğinden fazla dramatik. Sürekli beylik laflar var. Türk dizisi gibi o sahneler, iğrenç. Çooook sıkıcı. Sadece bu adamın alter egolarıyla yaşadığı maceraları anlatan bi dizi olsa hastası olurdum. Ama değil, şirketle ilgili çok fazla sahne var ve ben şirket olayını hiç sevmiyorum dizilerde. Çok sıkıcı geliyo. Bana ne şirketten ya? Anlatçaksanız da biraz ilgi çekici anlatın yani o ne öyle iki saat bakışmalar, bi cümleyi 6 dakikada bitirmeler. Hele ki esas adamın kuzeninin oyunculuğu o kadar berbat ki sürekli aynı havalı surat ifadeleri falan... Çok yapmacık. Gerçek hayattaki kimsenin mimikleri ve cümleleri öyle değil. Dayanamadım bıraktım diziyi.

Read More

Was this review helpful to you?
Ongoing 14/16
Who Are You: School 2015
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 25, 2019
14 of 16 episodes seen
Ongoing 0
Overall 5.5
Story 5.5
Acting/Cast 6.0
Music 6.0
Rewatch Value 1.0
This review may contain spoilers
Başlarda çok hoşuma gitti karakterler, mekanlar, kıyafetler filan. Hepsi şirindi, ilginçti. Zorbalık konusuna iyi değinilmişti. İkizlerin yer değiştirmesi olsun, Su-İn olayı olsun kafa karıştırıcı ve merak uyandırıcıydı. Tae Gwang karakteri çok sevimliydi ve onu izlemek çok hoşuma gitti, ilgimi çekti.
Ama bir süre sonra dizi dinamikliğini kaybetti ve ağırlaşmaya başladı. Uzun bakışmalar, lafı uzatmalar, beylik laflar... Sakız gibi uzattılar da uzattılar. O kadar sıkıcılaştı ki neredeyse bırakıyordum. Dizide aşırı aşırı aşırı fazla boş sahne var. İnsanın içi daralıyor.
Over-dramatic sahneler git gide arttı. Birinin tam gidecekken diğer kişinin "Ya, Eun-Bi!" diye durdurması ve arkadan konuşması. Bu bir bölümde en az 3-4 kere oluyor. Birinin diğerini kolundan tutarak sürüklemesi. Yani o kadar bıktım ki anlatamam. Birinin bi şeye kulak misafiri olması, görmemesi gereken bi şeyi görmesi... O kadar klişe ki.
Ayrıca aşırı AŞIRI AŞIRI rahatsız edici bir şey var. Ses yönetmenlerinin bunu fark edip düzeltmemiş olmasını kınıyorum gerçekten çok büyük bir gerizekalılık. İnsanlar konuşurken ağızları şaplıyor. Özellikle Su İn'in ablası ve inek erkek öğrencinin ağzı aşırı şaplıyor. Su İn'in ablası konuşurken dizinin sesini kıstım resmen, Eun Bi'yi okulda karanlıkta kapattığı bölümde. O KADAR İĞRENÇ Kİ KULAĞIMI KESMEK İSTEDİM. O KADAR İĞRENÇTİ Kİ. HAYATTAN SOĞUDUM. NE KADAR SİNİRLENDİĞİMİ VE KUSMAK İSTEDİĞİMİ ANLATAMAM YA.
Bunların dışında karakterlerin iç dünyalarına ve hayatlarına iyi değinilmişti. Karakterlerin hepsi gerçekçiydi. Eun-Byol'Un arkadaşları filan mesela. Çok güzeldi yani iyi işlenmişti.
Eun-Bi'nin kişilği AŞIRI sıkıcı ya AŞIRI. O kadar sevmiyorum ki. Çok boş. Üff.

Read More

Was this review helpful to you?
Dropped 4/16
W
1 people found this review helpful
by Kakule
Jul 17, 2019
4 of 16 episodes seen
Dropped 0
Overall 5.0
Story 6.5
Acting/Cast 4.5
Music 3.5
Rewatch Value 1.0
İlk 2-3 bölüm ilgi çekiciydi. 4. bölümde bıraktım çünkü hiç romantik gelmedi, shipleyemedim.
Esas erkeğin giyimi AŞIRI kıro ya ölüyodum. Kot gömlek, altına koy pantolon. Saks mavisi takım elbise??? İĞRENÇ.
Kızın kişiliği de çok hoşuma gitmedi. Yine o telaşlı ottoke ottokeee diye gezen doktor kız tiplemesi. Bıktım şunu görmekten ya.
Erkeğin oyunculuğu, gülümsemesi falan çoook yapmacıktı. Hiç havalı değildi. Kişiliği ilgimi çekmedi, napiyim.
Hikaye güzel olabilir ama benim ilgimi çekmedi. Erkek daha ilginç bi karakter olsaydı izleyebilirdim. Ama sevmedim. Bazı kişiler çok sevebilir. Onlar izlesin.

Read More

Was this review helpful to you?
Dropped 8/25
Boys Over Flowers
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 17, 2019
8 of 25 episodes seen
Dropped 0
Overall 1.5
Story 1.5
Acting/Cast 5.0
Music 7.0
Rewatch Value 4.0
Bu diziyi 2014 veya 16da izlemişimdir, o yüzden hatırladığım kadarıyla yazacağım.
İlk 3-4 bölüm ilgi çekici baya. Kızın oyunculuğu aşırı yapmacık, gıcık ve bazı olaylar saçma evet, ama insanın ilgisini çekiyo, izlemek istiyorsun. Turuncu saçlı çocuk çoook tatlı keman çalan.
Ama ondan sonra olaylar öyle saçma bi hal alıyo ki. Bu dörtlüyle Candi tatile çıkıyolar, deniz tatiline, kış tatiline. Asansörde kapalı kalıyolar, yurt dışına çıkıyolar falan. Sürekli alakasız alakasız olaylar. Sanki bi ergen yazmış gibi tüm diziyi. Ve HİÇBİRİ gerçekçi değil yani olanlar, tepkiler...vb. İzlenemez bi hal alıyor, katlanılamaz.

Read More

Was this review helpful to you?
Dropped 4/8
Project S: Skate Our Souls
0 people found this review helpful
by Kakule
Jul 15, 2020
4 of 8 episodes seen
Dropped 0
Overall 5.0
Story 7.5
Acting/Cast 8.0
Music 4.5
Rewatch Value 1.5
This review may contain spoilers

Shipleri beğenmedim

İlk başlarda çok ilgi çekiciydi ama bir süre sonra sahneler çok yavaş gelmeye başladı. Bakışma sahneleri, bi şeyleri gösterme sahneleri falan çok yavaşlamaya başladı. Dayanamadım, videoları hızlandırasım geldi. Bi şeyi hızlandırarak izleyeceğime hiç izlemem daha iyi, di mi?
Ayrıca shipler hiç hoşuma gitmedi. Koca dizide ilgimi çeken tek karakter Simon'du. Onun flörtü Bell ilgimi çekmedi, Boo ve Fern ilgimi çekmedi. Umurumda bile olmadılar açıkçası. Dolayısıyla bıraktım. Belki Simon ve Boo olsaydı izlerdim.
Was this review helpful to you?