Details

  • Last Online: Jan 14, 2024
  • Gender: Male
  • Location: Turkey
  • Contribution Points: 0 LV0
  • Roles:
  • Join Date: June 10, 2022

Burak is Watching C-Dram

Turkey

Burak is Watching C-Dram

Turkey
Completed
Maid's Revenge
1 people found this review helpful
Oct 28, 2022
30 of 30 episodes seen
Completed 0
Overall 2.0
Story 1.0
Acting/Cast 2.5
Music 7.0
Rewatch Value 1.0
This review may contain spoilers

Bizim dizilere taş çıkartır

Bölümler kısa olması sebebiyle haftalık izletti kendini ama o kadar saçmaydı ki, bu dizinin senaryosunu yazan hadi yazamadı anladım, çeken dönüp biz ne çekiyoruz da mı demedi? Olayların açıklaması da bir o kadar saçmaydı. Kızın gözü önünde akrabasını öldürdü, açıklama akraba seni öldürecekti. Neden? Kıza ilk tanıştığı andan beri tecavüz etmeye çalışıyor ama aslında iyi niyetli(!) Kızı ilk gördüğü yerde yatağa attı. Kızın ailesini yakışıklı olmayan çocuk öldürdü, sadece ailenin yerini bildiği taşı almak için :D İşte bu kadar aklı var, mantık bu dizideki. Yakışıklı çocuk gerçekleri kızdan sakladı ve kıza ailesinin katillerini o normal insan olduklarını düşünürken vurdurttu :D Peki kızın kendine tecavüz etmeye çalışan ve ailesini öldürdüğünü düşündüğü çocuğa sürekli acıyıp yanına gitmesi? Kız da gerizekalı oğlan da. Yazarların akıllarıyla ilgili bir şey söyleyeceğim, hakaret kaçacak, o yüzden eleştirimi burada bitiriyorum.

Read More

Was this review helpful to you?
Completed
Be Reborn
1 people found this review helpful
Jun 10, 2022
26 of 26 episodes seen
Completed 0
Overall 9.0
Story 10
Acting/Cast 9.0
Music 8.5
Rewatch Value 7.5

İyi işlenmiş senaryo

Daha önce bu sene çıkanlardan Reset dizisini izlemiştim ve polisiye odaklı olmasından kaynaklı olarak reset kadar beni içine çekmedi ama yine de onun havasını hissettim. Gizem dolu bir dizi olduğu için tekrar izlenmesine düşük verdim çünkü benim için bu dizi hiç spoiler yememiş olarak izlenecek bir dizi, tadı öyle çıkar. Tekrar izlemek için üzerinden bayağı bir zaman geçmesi ve detayları unutmak gerekir.

Senaryonun iyi işlenmesi ve klişelersen olabildiğince uzak olması bu diziyi iyi yapan şey. Mantık hataları yapmaması ve fanteziye kaçmaması büyük nimet. Sahneleme kesinlikle kötü değildi ama yine de bazen kamera dövüş sahnelerinde tuhaf şekilde hareket etti, Çin dizisi havası verdi. Ana karakterlerin oyunculuklar başarılıydı, herkes rolünün hakkını verdi. Sadece kolejdeki kızın sürekli gülümsemesine gıcık oldum ve ana karakterlerden olmasına rağmen fazla saf yazılmış karakteri.

İzleyecek arkadaşlara gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki sonu pişman olacağınız şekilde bitmiyor. İyi başlayıp sonu batırdı diye bir durum söz konusu olmayacak. :) Baştan sona bayılacaksınız. Ben hiç atlamadan izledim.

Read More

Was this review helpful to you?
Completed
See You Tomorrow
0 people found this review helpful
Jun 29, 2022
12 of 12 episodes seen
Completed 0
Overall 8.5
Story 8.0
Acting/Cast 9.5
Music 8.0
Rewatch Value 9.0

Çerezlik

Cdramalarda özellikle de romantik kategorisinde seyirciyi sahteliklerle boğmayan çok az yapım var. Bunlar sezonluk Türk yaz aşk dizilerinden farksızlar. Hatta bazen bizden hallice Hint dizisine kayabiliyorlar. Yeni izlediğim ve benzer kategoride sayılabilecek See you Tomorrow ise diğer Çin romantik yapımlarının aksine iddiasız, chill bir yapım. Sizi sahteliklere boğmadan ve herhangi bir şeyi fazla abartmadan kendini izlettiriyor. Espriler yerinde, saçma değil ve komik. Senaryo size dünya tanıtmak yerine sizi var olan ve birbirini çoktandır tanıyan karakterlerin ortasına atıyor. Hiçbir şeyi kanıtlama çabası olmadığı ortada. Kimseyi allayıp pullamıyor. Yapımın en güzel yanı da bu zaten. Ayrıca casting de muazzam. Yüzler daha karakteristik, genelde abartı derecede zayıf erkek ve bilhasssa kızları oynatırlar; oyunculuklar iyi, seyirciye geçiyor. Yüzünüzde gülümseme eksik olmadan izleyeceğiniz kısa, eğlenceli, çerezlik bir yapım. İzlemeye değer! :)

(Not düşmeliyim ki iQiyi'de altyazı ile izleyecekseniz müzikli sahnelerde altyazı müziği de çevirdiğinden altyazı okunmaz hâlde. Özellikle bazı önemli sahnelerde önemli diyaloglara müziğin altyazısı karışıyor. Rahat rahat uzanıp da izleyemiyorsunuz, hep geri sarmanız hatta salise tutup durdurmanız gerekiyor. Bunu katmayarak değerlendirdim ama hevesinizi kaçırabilir.)

Read More

Was this review helpful to you?
Ongoing 16/31
Love Scenery
0 people found this review helpful
Jun 10, 2022
16 of 31 episodes seen
Ongoing 0
Overall 4.0
Story 3.0
Acting/Cast 7.0
Music 10
Rewatch Value 2.5

Bu dizinin senaryosu yanlış ellerde

Konu güzel ama keşke senaryosunu doğru düzgün birine yazdırsaydınız. Öyle bir senaryo ki iki karakter var gerisi tip, hareketleri de saçma sapan. Hele baş oğlanımızın oda arkadaşlarının neden bu kadar beyinsiz olduklarını sorguladım. Ulan kaç yaşında adamlar, Üniversite'de okuyorlar ama senarist erkeğimizi yüceltecek diye ordan sızlatıyor, burdan sızlatıyor parçasına yapıştırıp 20 yaşındaki adamları kepaze ediyor. Ana karakterlerin pohpohlanması Wattpad usulü, dünya onların etrafında dönüyor ve dizide saçmalıklar diz boyu. Sırf ana karakterler oyun oynasın ve buluşup sevgili olsunlar çünkü ikisi tatlılar diye izledim ama bir süre sonra artık daha fazla dayanamadım da. Zaten ikisi hariç diğer sahneleri atlamaya başlamıştım. Açıp evde yaz dizisi diye izlemem ama Allah var oyun sahneleri güzeldi. Fazla verdiğimi düşünüyorum ama oyun anları ve müzik anca 4 puan ediyor, kusura bakmayın.

Read More

Was this review helpful to you?
Ongoing 2/49
The Long Ballad
0 people found this review helpful
Jun 29, 2022
2 of 49 episodes seen
Ongoing 0
Overall 6.0
Story 7.0
Acting/Cast 7.0
Music 7.0
Rewatch Value 5.0

Yönetmenden mi mütevellit?

Uygur etniğine mensup oyuncular oynadığı ve senaryo içerisinde gerçekten de Türkler olduğu için başlamıştım ama hikâye beni hiç çekmedi ve ne kadar devam ederim bilmiyorum. Bazı sahnelerde, yönetmenin marifeti de olabilir, Hint dizi sahnelerini aratmayacak şekilde bir sahneleme vardı. Bu sahnelemeyi beğenmedim. Keza, başrol olmasına rağmen Dilraba güzel oynayamıyor, karşısındaki oğlan iyi. Neden bilmiyorum, Dilraba'nın oyunculuğu bana hiç geçmedi. Milliyetçilik duyguları da bir yere kadar taşıyor. Konu için şimdilik bir şey söyleyemeyeceğim çünkü henüz 2 bölüm izledim. Başka zamana sakladım izlemeyi. Ama hâli hazırda gördüklerimden izlenimim; anayla konuşma sahneleri, ayrılık sahneleri vesaire olsun, abartıdan ve sahtelikten izleyemeceğim gibi. Çünkü gerçekten bir sözü bile öyle abartıyorlar, küçücük şeyleri büyütüyorlar, mantık dışı hareketler sergileyip tesadüfü sık kullanıyorlar ki, bana rahatsız edici gelmeye başlıyor.

Read More

Was this review helpful to you?